Sinds deze tributeband vorig jaar op de affiche prijkte van het Peerse bluesfestival is deze niet meer in ons contreien weg te denken.  Vrijdagavond concerteerden ze in cc Zoerla.   Johnny Cash, één van de belangrijkste Amerikaanse singer-songwriters van de 20e eeuw, wordt vaak geassocieerd met country muziek, toch was zijn repertoire veel gevariëerder met invloeden uit de rock-'n-roll, rockabilly, blues, folk en ook wat gospel.


Dankzij zijn typische bas-baritonstem en zijn zwarte outfit kreeg hij als snel de bijnaam 'The Man in Black'.
Met een sobere begeleidingsband wist hij met zijn live optredens steeds zijn publiek te imponeren wat leidde tot de succesrijke albums 'Johnny Cash At Folsom Prison' en natuurlijk 'Johnny Cash at San Quentin'. De wereld hing aan 's mans lippen.

Enkele van zijn grote hits, die we hier vanavond gepresenteerd kregen waren o.m. 'A Boy Named Sue', 'Jackson', 'I Walk The Line' en het onvergetelijke 'Ring Of Fire' waren nummers die Clive John moeten geïnspireerd hebben om in de huid van Cash te kruipen.


The Johnny Cash Roadshow kwam tot stand nadat Clive John zich intens ging focussen om de levensloop van de Man in Black. Resultaat: een tribute band die door de nabestaanden van Johnny en June als enige echte tribute band wordt erkend. En een tribute band die vaak voor uitverkochte zalen speelt.
Sinds 2003 gaat Clive John dus door het leven als "Johnny Cash" en vanavond kregen we een brok pure nostalgie van het eerste uur te verwerken.


Als June Carter heeft John de mooie Jill Schoonjans aan boord gehaald en ook zij geeft een meerwaarde aan de show, niet alleen vocaal maar ook door de speciale bewegingen die Johnny's vrouw destijds tijdens een liveshow vertoonde.

Hits

Moeten we dan nog zeggen dat we een opsomming van de ene na de andere hit kregen, neen hoor.
Met memorabele nummers als 'Folsom Prison Blues', 'Cry Cry Cry' en het nog steeds prachtige 'Jackson', dat ook een serieuze hit was voor Nancy Sinatra en Lee Hazlewood, waren we al een eind in de show gevorderd en het tweede luik van deze knappe performantie was al even indrukwekkend.

Op een scherm achteraan het podium werden tijdens de ganse show foto's vertoond uit het leven van de Cash familie.  Met o.m. 'Walk The Line', 'Long Black Veil', het favoriete June Carter nummer 'Wildwood Flower', het nog steeds imponerende 'Orange Blossom Special' en het uit volle borst door het publiek meegezongen '(Ghost) Riders In The Sky', kwam we er een einde aan een leuk avondje country en rock-'n-roll van een man die we nooit (meer) uit ons collectief geheugen zullen wissen: Johnny Cash.

De echte afsluiters vanavond waren 'Next Time I'm In Town' en met na ietwat gerokken versie van 'Ring Of Fire', waarbij de band werd voorgesteld, gingen de lichten in de zaal onherroepelijk weer aan.
Wie erbij was heeft zich vanavond goed geamuseerd, dat konden we merken aan de ludieke opmerkingen vanuit het publiek richting podium.

Line-up:
Clive John: Johnny Cash (vocals, gitaar, mondharmonica)
Jill Schoonjans: June Carter (vocals)
Nick Davis: gitaar, backing vocals
Martin Bentley: upright bass, basgitaar, backing vocals
Darren Bazzoni: drums
Amanda Stone: Zuster June (maar was er vanavond niet bij).

Alfons Maes / NNieuws.